Results 1 to 12 of 12

Thread: adding 15k 36 gig seagate

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. #1
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Prairie du Chien, WI
    Posts
    98

    Default

    adding a 15k 36 gig seagate HD to my miles 2's with 1 15k cheetah on each card.Can I physically move my 15k on the chain without having to redo the RAID?
    I'm thinking of opening the case, moving one 15k back a hook-up and adding the 36gig at the physical end of the chain, (if I remember Kayes instructions right).
    Let me kow your thoughts...


    Terribly ambitious.

  2. #2
    Join Date
    Jul 2000
    Location
    Toronto, Ontario, CANADA
    Posts
    1,333

    Default

    Should be no problem at all ...

    The RAID is set to talk to specific drives based on their ID numbers, not their physical location on the bus

    Now - I suppose you're just adding the new drive as an extra volume and not as part of the existing RAID - if the latter, then you would need to do some rejigging of the software.

    Chris

  3. #3
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    Concord, CA
    Posts
    7,056

    Default

    Terri,

    Yes, the new one, not part of the striped RAID, goes last on the chain. And I would connect it to the Miles2 in PCI slot 1. I know it works there and have not tried that config off of the Miles2 in slot 4. k

  4. #4
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Prairie du Chien, WI
    Posts
    98

    Default

    Thanks for the help. need more fast storage....


    Terrible day to be inside

  5. #5
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Prairie du Chien, WI
    Posts
    98

    Default

    Where did those nifty fans that fit on flat metal side of the HD go? Going to build a RAID rack below floppy bracket, want fan that attaches to top of HD, (not ultimate cooler), can't find it on these pages...must be getting old.

    Terribly lost

    Never mind, found them with a search...

    [This message has been edited by tekcan (edited 31 August 2001).]

  6. #6
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Prairie du Chien, WI
    Posts
    98

    Default

    What do you think of this set-up:

    PTP200(500/250 XLR8)
    320 MB RAM
    Slot 1>Miles 2>15K Cheetah 18 gig
    Slot 4>Miles 2>15K Cheetah 18 gig
    Striped level 0 RAID
    Slot 5>ATI VR 128 Video capture and monitor card
    Slot 6>IMX Twin turbo 8 MB
    OS 8.6

    External Burly HD
    two old Full hieght 9.1 gig Seagates
    Striped level 0 RAID (used softraid, wow, what an improvement in operation!)

    Yamaha 16/10/40 CD Burner>narrow internal SCSI
    Original TEAC CD 12 speed
    Original 2.1 gig Seagate>narrow internal SCSI

    I use softraid, CD Speed tools, HD Speed tools, Toast 5. Am making movies and burning video CDs.

    What I'm thinking of adding 2 15k 36 gig Seagates, adding them physically to the end of my chain, (using the stock miles2 cabling), one on each miles2 and striping them level 0 RAID.Also adding a couple 128 MB RAM sticks (Interleaved, of course).

    Am I mad, or just Terribly fiendishly clever?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •