Results 1 to 4 of 4

Thread: OSX.2.6 user oddities

  1. #1
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Vancouver, WA, USA
    Posts
    230

    Default

    Hello all,

    Been building a OSX machine for a buddy and have run across a couple strange issues I am failing to understand. In another thread I was having modem connection issues with AOL. My only resolution to this was with a fresh install of the OS so these next problems are with a fresh install.

    preface... buddy has 2 6-8 yr old daughters so off of a fresh install of everything (OS, iLife, couple other apps, some games) I went to set up a user acct for the kids and lock them out of system prefs/utilities, etc.

    The only thing I noticed is this was at or shortly after I did one of two things.

    1)Cloned entire volume to the backup drive with CCC.

    2) Had just downloaded 2 games from .Mac. The actual files never made it to the desktop but was able to drag n drp the apps. ejected the volumes but no dmg/bin file left on desktop.

    problem...

    1)when logging into "kids" an error message comes up everytime - "You have inserted a disk containing no volumes that MacOSX can read. To continue with disk inserted click ignore.". For the life of me I cannot get this to go away. No cdrom in drive, nothing on desktop in either acct (admin or "kids"). Tried running RepairPermissions twice, OF reset - nothing same error.

    2)In accts pref pane, If I edit acct capabilities so "kids" have a limited access to pref panes. MS Word docs are unaccessible, 1 of the 2 games are unaccessible, etc. Other than that the system seem very stable. Regardless of how many times I try to change permissions so those apps/docs can be read it doesn't change. If I go back to full access to pref panes the permissions prob goes away. Prob exists regardless of turning on/off apps is selected.

    Is there a paticular permissions group "kids" should be set at?
    Right now it appears to be "staff" with the parents acct being "admin" as well as "staff"

    PowerMac G4 yikes, 10.2.6, Radeon 7000, 30GB Maxtor and 10 oem

    hopelessly troubled,


    thanx
    kj

    [This message was edited by kjay on Mon September 08, 2003 PT at 11:57.]

  2. #2
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Mobius Strip
    Posts
    13,045

    Default

    Same problem(s) was discussed (fully) on bbs.xlr8yourmac.com under the OS X forum. Take a look, read through what they did and learned. Had the same volume error message, too. And the ability to launch programs, access files, etc.

    seems guest works best though.

  3. #3
    Join Date
    Feb 2001
    Location
    on the landline, Mr. Smith
    Posts
    7,787

    Default

    Hey KJay -

    Word Doc/Various Apps not working: When you enable Word in the Accounts Prefpane, you need to enable several of the sub applictions buried in the MS Office folder. I don't have 'em in front me but there are several...I can dig up a list if you like.

    See the "Locate" button at the bottom right of the Accounts/Capabilities? Click there to navigate and select the app you want to add to the user's list.

    Here is a thread touching on some of the issues with non-admin users....

    __________________

    Charlie Don't Surf!

  4. #4
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Vancouver, WA, USA
    Posts
    230

    Default

    thanks for the tip at accelerate's bbs TZ. I quickly glanced at it but haven't had a chance to dive to deeply. My initial take on it is that it is a bug in the OS (which Panther solves) and there may be no cure.

    Very strange. It makes me wonder why that machine and not mine, etc.

    Keep you posted

    thanx
    kj

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •